Het is een tijdje stil geweest over de nieuwe pensioenwet. Maar dit is schijn, de wet ligt nu ter beoordeling in de eerste kamer. We wachten met spanning af of de behandeling nog in deze zittingsperiode afgerond kan worden. 

Nieuwe website met laagdrempelige informatie over nieuwe pensioenregels

De wijziging van de regels voor het aanvullend pensioen is relevant voor het inkomen voor de oude dag van miljoenen Nederlanders. Op onsnieuwepensioen.nl wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert. Ieder hoofdonderwerp bevat een korte algemene uitleg, een animatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Daarnaast is er een praktisch overzicht van wat men nu al zelf kan doen aan het inkomen voor later.

September wetgeving in de Tweede Kamer

De Wet toekomst pensioenen is een uitwerking van een breed pakket van afspraken tussen het kabinet en sociale partners uit 2019. De wet is goedgekeurd in de tweede kamer, ligt nu bij de eerste kamer ter behandeling.

Pensioen Commissie Synergo

Synergo is en blijft goed op de hoogte van wat er speelt in Den Haag, zodat we in de Pensioen onderhandelingen bij de bedrijven goed voorbereid zijn, zie de website. Spil hierin is onze PensioenCommissie. Wij hebben onze zienswijze neergelegd in een document: Synergo_vhp_Pensioen_123_20220517.docx

Logo Ons nieuwe pensioen

 

 

 

 

Deel