14 december: Laatste nieuws

Meer dan 1000 medewerkers van DSM protesteren tegen de wel erg riante fusiebonus van de topmanagers. En dat terwijl de medewerkers kampen met kostenbesparingen zoals bv reisbeperkingen. Na opmerkingen in het overleg met de vakbonden kregen de medewerkers een uitkering van 500 Euro vanwege de zware tijden. Buiten proporties, dit wringt. Ongepast.

De Centrale Ondernemings Raad (COR) heeft 1100 handtekeningen aangeboden aan Edith Schippers.

Hier het bericht in De Limburger.

Protest petitie DSM bonus

Bericht 2 december 2022:

De vakbonden zijn verrast door de extreme bonussen die DSM uitdelen aan 300 hoge medewerkers en managers. DSM trekt ruim 29 miljoen euro uit om medewerkers die een cruciale rol hebben gespeeld in het fusieproces te belonen met aandelen en bonussen.

Dit leidde tot reuring onder de medewerkers van DSM. En terecht, verkeerd signaal, en wij dan? Met  dat geld had je alle werknemers blij kunnen maken, zeker in deze dure tijd.” 

Casper Vaandrager van de vakbond Synergo-vhp noemt de bonussen ‘buitenproportioneel’. „Deze regeling is volkomen uit het lood. In het kader van de solidariteit zou iedere werknemer van DSM moeten delen in de bonussen. Het is erg pijnlijk dat we deze regeling uit de krant moeten vernemen. Dit zorgt voor grote onrust in de organisatie, het ‘gegraai aan de top’ wordt als erg onrechtvaardig beschouwd.”

Dit is door de vakbonden dan ook bij DSM onder de neus gewreven. Blijkbaar heeft dit indruk gemaakt, de ‘gewone’ medewerkers krijgen een crisistoeslag van 500 euro. Dat laatste bedrag is bedoeld om medewerkers in tijden van crisis tegemoet te komen, zodat ze beter in staat zijn in een belangrijke basisbehoefte te voorzien: warmte en elektriciteit in het eigen huis.

Dit krijgt zeker nog een staartje tijdens de onderhandelingen over indexerin g van de pensioenen en de CAO die volgend jaar afloopt. Wordt vervolgd.

Deel