De voordelen van een gecombineerd lidmaatschap van Synergo en VDP[1][2]

[1] Vereniging van DSM gePensioneerden

[2] Exact hetzelfde geldt voor deelnemers in het pensioenfonds van SABIC en de Vereniging van Gepensioneerden SABIC Europe: VGSE

 

Na uw pensionering is het voor u, als deelnemer in de pensioenfondsen PDN (DSM) en SPF (SABIC), verstandig om lid te blijven van Synergo en tevens lid te worden van de gepensioneertden verenigingen VDP of VGSE.

Beide verenigingen behartigen uw belangen en vullen elkaar naadloos aan.

 • Synergo is een vakbond en neemt als zodanig deel aan de onderhandelingen met de werkgever (en andere vakbonden) over de cao en het pensioencontract.
  Synergo komt daarbij nadrukkelijk ook op voor de belangen van gepensioneerden. Dat onderscheidt ons van andere vakbonden.
  U hebt als gepensioneerd Synergo-lid formeel stemrecht m.b.t. het onderhandelingsresultaat voor het pensioencontract.
 • VDP/VGSE is de belangenorganisatie van iedereen die een uitkering ontvangt van het Pensioenfonds DSM Nederland (PDN) resp. SABIC (SPF). VDP/VGSE is, in tegenstelling tot Synergo, niet direct betrokken bij de onderhandelingen over de cao en het pensioencontract, maar behartigt uw belangen door lokaal intensief contact te onderhouden met het PDN/SPF-bestuur, de pensioenuitvoerder, de werkgever(s) en de vakorganisaties.
 • VDP en Synergo hebben beide vertegenwoordigers in het bestuur en verantwoordingsorgaan van PDN.
  Informatie en standpunten worden uitgewisseld in de Synergo- en VDP-werkgroep pensioenen, die wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de diverse geledingen, inclusief de Synergo-onderhandelaars.
 • Synergo is als vakbond aangesloten bij de VCP, de Vakcentrale voor professionals en is o.a. lid van de werkgroep pensioenen van deze landelijke vereniging. We hebben daardoor toegang tot en kunnen invloed uitoefenen op de landelijke ontwikkelingen (VCP heeft o.a. twee zetels in de SER).
 • VDP/VGSE is aangesloten bij de KNVG (Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden) en is actief in de commissie Pensioenen en Zorg+inkomen van deze landelijke vereniging. De KNVG behartigt de belangen van gepensioneerden o.a. door actieve beïnvloeding van de politieke besluitvorming en door advisering van de bij de koepel aangesloten verenigingen.
 • Het lidmaatschap van Synergo bedraagt voor post-actieven (gepensioneerden) slechts €48 per jaar. Als u als Synergo-lid tevens lid wordt van VDP/VGSE, wordt het VDP/VGSE-lidmaatschap volledig betaald door Synergo. U betaalt dus niets extra!

 

[1] Vereniging van DSM gePensioneerden

[2] Exact hetzelfde geldt voor deelnemers in het pensioenfonds van SABIC en de Vereniging van Gepensioneerden SABIC Europe: VGSE

Wanneer je (persoonlijke) vragen hebt over pensioenregelingen, kun je deze per mail aan Dirk sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel