4 juli: dag werkonderbreking door FNV en CNV, Synergo gaat niet staken, en beraad zich op een alternatieve actie.

3 juli: Met de stakingsdreiging in het verschiet, heeft Sitech de bonden gisteren weer naar de onderhandelingstafel gevraagd. Er kwam een nieuw bod van Sitech en dit heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat: een cao voor 2019 tot medio 2010. In die periode in meer rust samen naar een cao 2020 toewerken. Vanavond tijdens de Synergo-ledenvergadering hebben de leden met grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat dat is bereikt tussen Sitech en de vakorganisaties. De komende dagen stemmen de leden van de andere vakorganisaties. Als ook zij hebben ingestemd is de nieuwe Cao definitief. We hopen oprecht dat de verhoudingen binnen Sitech zich weer normaliseren en dat het vertrouwen weer hersteld wordt; het is een mooi bedrijf!

26 juni: Na de poortactie op goede vrijdag, nu een de lunch-aktie op 26 juni. Goede opkomst, zie foto.

IMG 20190626 1225391

17 juni: Het nieuwe voorstel van Sitech is niet in goede aarde gevallen bij onze leden, en die van de andere vakbonden. Acties worden voorbereid, hopende op beweging Sitech.

De vakbonden en Sitech zitten weer aan tafel, er is beweging in de onderhandelingen .... de poortacties en grote opkomst hebben effect gehad.

26 april: Sitech beweegt niet op het gestelde ultimatum. Dus er is een poortactie gehouden bij Gate 2 op (goede) vrijdag 26 april. van 7.30 uur tot 10.00 uur! Click hier voor de gezamenlijke oproep van de vakorganisaties FNV, CNV en Synergo VHP. Hier het verslag van de actie in dagblad De Limburger.

Oproep:

De ontwikkelingen, en de mogelijke gevolgen voor ieder individueel, geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om tegenwicht te geven tegen de plannen van de werkgever. Via Synergo heb je een stem in de onderhandelingen, kun je de zorgen delen, en met collega's komen tot onderling begrip en stellingname. Wordt daarom lid van Synergo!! en informeer je collega's om hetzelfde te doen. Aanmelden kan via https://www.synergo-vhp.nl/organisatie/meedoen/aanmelden-lidmaatschap?view=form

 

Deel